Arta preciziei

Arta preciziei

Arta preciziei

 Sticla Low-e se referă la sticla cu emisivitate redusă ce reflectă caldura înapoi în clădire pentru a îmbunătăți coeficientul de transfer termic Uf.  Sticla Low-E este neutră în aparență dar ea se obține printr-un procedeu numit pulverizare magnetronică, cand se aplică pe una din suprafețe un amestec de metale invizibile. Sticla Low-e se poate folosi atât pentru clădiri rezidentiale cât si pentru cele comerciale.

Sticla Low-e si - sau sticla cu Control solar, pe care o recomandati?

 In Europa casele au sticla Low-e in ideea de a reflecta caldura în interior si a minimiza pierderile de energie.  Sticla cu Control Solar are proprietățile sticlei cu emisivitate redusa dar reflectă razele soarelui în afara cladirilor atât vara cât si iarna. Totusi ambele tipuri de sticlă sunt eficiente, alegerea ar trebui să fie făcută ținând cont de zona în care este amplasată clădirea si condițiile climatice ale fiecărei perioade din an.

Care este diferenta intre geam termopan si geam tripan si care se potriveste mie?

 Pentru un geam termopan se folosesc doua foi de sticlă iar pentru un geam tripan - trei foi de sticla.  Foarte importante este însă distanța dintre doua foi de geam si gazul întrodus atunci când se urmărește o izolare termică superioară. Distanța de 14-16 mm dintre două foi de geam oferă cele mai optime performanțe în izolarea termica. Cele mai bune rezultate pentru un geam tripan se obțin cu grosimea totala de 40- 44 mm si se poate monta doar pe Rehau ECOSOL 70, SYNEGO si GENEO.