IZOLATOR TERMIC – profilul PVC este un bun izolator termic (mai bun decat lemnul si aluminiu). 

IZOLATOR FONIC - sistemul de ferestre/ usi din PVC cu geam termopan este astfel conceput încât, să izoleze camera față de zgomotele din exterior.

Excelentă rezistență la acțiunea mediului - ferestrele termopan si usi cu geam termopan nu putrezesc, nu ruginesc, nu necesită vopsire ulterioară, si chiar in condiții climatice deosebite este mai indicată folosirea PVC-ului decât a altor materiale.

Comportarea tamplariei PVC IN CAZ DE INCENDIU – tâmplaria din PVC intra in categoria materialelor greu inflamabile iar pentru scăderea volumului de gaze nocive care se pot degaja in cazul unui incendiu, la fabricarea PVC se întroduc aditivi speciali.

Produs ECOLOGIC  - uşile si ferestrele termopan din PVC nu influentează negativ asupra sănătății iar ca exemplu elocvent PVC-ul constituie o materie primă de bază pentru ambalajele de medicamente, recipientele pentru perfuzii, manusi chirurgicale, pardoseli pentru sălile de operaţii. PVC este reciclabil, deci este ecologic.

PROPRIETĂȚI FUNGICIDE - pe suprafața PVC nu se pot dezvolta culturi bacteriologice de aceia se  aplică in spitale, industria alimentară, etc.

USOR DE CURATAT – ferestrele termopan au o suprafata neteda, fara pori, care permite o curățare simpla, cu orice detergent de uz casnic in soluție cu apă.