Argonul este un element chimic aflat pe poziția 18 in tabelul periodic și este considerat un gaz nobil. Utilizarea sa reduce valoarea coeficientului de transfer termic în cazul ferestrelor. În Europa Centrală și de Nord, argonul ajută la minimizarea pierderilor de căldură mai ales in sezonul de iarnă. Menționăm că gazul inert nu se pierde în timp dacă este respectată tehnologia producerii (în 30 ani maximum 4%).

Condens pe tamplarie - elementele de tâmplărie împiedică pierderea rapidă a căldurii din încăpere. Fereastra cu geam termopan nu face caldură în încăpere !!!  Deci, înainte de a da vina pe geamul termopan proaspăt montat va rugăm să țineți cont de aceste recomandări si să întelegeți că geamul nu produce  umezeală iar umezeala există în încăperea respectivă.

  1. Casa nouă pereții proaspăt zugraviți, aparent sunt uscați, dar ei  emană o umiditate foarte mare în aerul din încăperi. Ca remediu, se vor încălzi foarte bine camerele aerisindu-se foarte des.
  2. Temperatura scăzută din încăperi - duce la scăderea temperaturii la suprafața interioară a geamului ceea ce duce la apariția condensului. Se vor încalzi mai bine încăperile.
  3. Degajare de abur - din prepararea hranei și spălatul vaselor, ce duce la creșterea bruscă a umidității aerului. Se va aerisi camera si se vor dota bucătăriile cu hote.
  4. Acoperirea pereților cu mobilă la o distantă foarte mică de perete circulația aerului în încăpere se realizează anevoios, ceea ce duce la scăderea temperaturilor de suprafață. Se va mări spatiul dintre mobilă si perete.
  5. Acoperirea caloriferului cu pervaz si perdele - duce la aceeași scădere a temperaturilor de suprafață. Se vor îndeparta perdelele si se vor practica orificii pentru îmbunatățirea schimbului termic.